(+36) 77/ 491-101 | (+36) 30/9382-610 newplast@newplast.hu

Mára teljesen természetes, hogy bemegyünk egy boltba, megvesszük a szükséges árucikkeket, de nem bírjuk el a kezünkben, ezért leveszünk egy vagy két reklámszatyrot a helyéről anélkül hogy belegondolnánk, milyen út vezetett idáig.

Ha a kezdetekhez szeretnénk visszamenni az 1800-as évektől kezdték el tudatosabban használni a csomagolásokat már nem csak áruvédelem és szállítás könnyítő eszközként, hanem márkajelzőként is, a céget reklámozva.

Mikor kezdődött a csomagolóeszközök használata? Már az őskorban. Azt tudjuk, hogy elődeink halásztak, vadásztak, gyűjtögettek. Ezeket az élelmiszereket és használt eszközeiket természetes vagy készített anyagokba tették, csomagolták, hogy megvédjék. Ezek az eszközök az idő során fejlődtek, már a folyékony dolgokat is tudták tárolni a különböző edényekben. Anyaga általában agyag volt, de később készültek üveg, és fém edények is. Ezeket kezdték el díszíteni, megjelölni. Később megjelentek a fa alapanyagból készült papír csomagolások.

A XX. század forradalma volt a műanyag, és el is érkeztünk a mai modern csomagoló anyagokhoz, mint például a reklámszatyor. A kosarakat amiket napi bevásárlásra használtak, kiszorította az egyszerűbb, könnyebb alternatíva. Környezetvédelmi és gazdaságossági szempontok miatt egyre vékonyabb alapanyagból készülnek. Sajnos ezek minősége egyre rosszabb, könnyen kiszakad, egyszer használatos. Nagyon gyorsan a kukába kerül, onnan pedig a szemét lerakókba, ahonnan visszakerül a természetbe.

Épp ezért környezetünk védelme érdekében előtérbe kerültek az újrahasznosított , lebomló vagy növényi rost tartalmú alapanyagokból készülő reklámtáskák, reklámszatyrok ,csomagolóanyagok  pl. kukoricakeményítőből.

Fő tulajdonságuk hogy komposztálva lebomlanak, és a földbe kerülve még szerves anyaggal is javítják a talajt.

Magyarország a környező országok mintájára támogatja a műanyagból készülő reklámzacskók korlátozását termékdíjak felemelésével, így már elgondolkodtató váltani olyan cégeknek, akik tevékenységükhöz sok reklámtáskát használnak fel.

A New Plast egyik megoldása a kukoricakeményítőből (PLA) készült reklámtáska, ami megújuló forrásból készül, megfelel a környezeti elvárásoknak, aminek a feltétele hogy komposztálható, biológiailag lebomló legyen a reklámszatyor. Így ez a termék biztosan mentes a termékdíj fizetés alól.

Hogyan is működik ezeknek a reklámtáskáknak a lebomlása?

Kutatók bizonyították, hogy a kukoricakeményítőből készült táska 50-60 Celsius fok között 90 nap alatt lebomlik. Természetes körülmények között is végbemegy a folyamat, de jóval lassabban. Ez azt bizonyítja, hogy ipari és háztartási komposztálással is le tud bomlani.

Környezettudatosságunkra odafigyelünk, ezért kezdtük el a reklámtáskák gyártását kukoricakeményítőből. Akár egyedi grafikával is ellátjuk a reklámszatyrokat. Kérjen egyedi ajánlatot már manewplast@newplast.hu e-mail címen!